Tijdens de lunch in Brio
Tuscan Grille vraagt broer me of er reeds dingen zijn die me verrast of
verbaasd hebben tijdens mijn eerste dagen op Amerikaanse bodem. Dit, zeg ik, en ik wijs met mijn vork
naar m’n Grilled Salmon Salad, een
overheerlijk bord sla, met groene asperges, Roma tomaatjes, Feta, gefrituurde shoestring potatoes, gegrilde verse zalm
en een sprenkel Balsamico vinaigrette. Een stevige en gezonde maaltijd voor
15,95 dollar.
De Europese media heeft me de voorbije jaren met een
beeld van een totaal andere Amerikaan opgezadeld: dat van een culinaire
cultuurbarbaar, wankel waggelend van Burger
King naar Kentucky Fried Chicken. Een beeld dat klopt, absoluut, maar bij mezelf zal ik voortaan die karikatuur iets milder voorstellen.
Na het eten gaan we verder met de opstart van ons bescheiden
telecom bedrijfje. De installatie van onze wi-fi infrastructuur en bijhorende
gsm communicatie heeft immers nogal wat voeten in aarde. De weifelende telefonie kost ons
tenslotte drie simkaarten en een hulplijn aan GoRedPocket.com die nogal
lang duurt (maar dat kan ook aan mijn spraakgebrek gelegen hebben). Bij een
plotse eerste gsm rinkel kijkt broer me aan met een mengeling van opwinding en verwondering in de ogen, hij lijkt wel Graham Bell zelve. Tijd
voor een glas Champagne!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten